Direct je offerte aanvragen

    mm

    mm

Veiligheid boven alles – sectionaalpoorten

Bij het ontwerpen van onze garagepoorten denken we eerst aan de veiligheid van onze poorten, zowel hoe ze jouw beschermen als hoe ze jouw woning beschermen tegen ongewenst bezoek.

Beveiliging van de veren

De veren van onze garagepoorten worden op maat gemaakt volgens het gewicht en de afmetingen van de garagepoort. Sectionaalpoorten met torsieveren worden uitgerust met een mechanische veerbreukbeveiliging welke jou en je garagepoort beschermt bij een eventuele veerbreuk. Sectionaalpoorten met trekveren worden uitgerust met een dubbele veerconstructie, waarbij de tweede veer het werk overneemt bij een eventuele veerbreuk.

Onderloopbeveiliging

Elke geautomatiseerde basicdoors garagepoort is standaard uitgerust met een onderloopbeveiliging. Op deze manier garanderen we de veiligheid van de poort indien deze in sluitende beweging iets of iemand zou raken. De sluitende poort wordt automatisch gestopt en zal vervolgens enkele centimeters terug omhoog gaan.

Optilbeveiliging

Wanneer je garagepoort wordt voorzien van een elektrische bediening beschikt de garagepoort automatisch over een optilbeveiliging. De bediening beschermt de poort tegen optillen door tegendruk op te bouwen wanneer iemand de poort handmatig wil openen.

Ontgrendeling bij stroomuitval

Bij stroomuitval is een elektrisch bediende garagepoort te alleen tijde aan de binnenzijde handmatig te openen en te ontgrendelen. Om de garagepoort van buitenaf te kunnen ontgrendelen bij stroomuitval heb je een noodontkoppeling van buitenaf nodig.

Inbraakbeveiliging

In combinatie met een goedgekeurde motor voldoen alle basicdoors sectionaalpoorten aan de inbraakveiligheidseisen volgens Weerstandsklasse 2 (in NL Politiekeurmerk Veilig Wonen)

Vingerknelbeveiliging

Dankzij de vingerknelbeveiliging van de panelen is het uitgesloten dat je vingers tussen de panelen van je sectionaalpoort klem raken.

Door de websites van basicdoors te bezoeken stem je in met het gebruik van cookies, onze gebruikersvoorwaarden en ons privacybeleid. Meer informatie.